Connect with us

Top

ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ ІЗ ЛІКВІДАТОРОМ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АВАРІЇ МИКОЛОЮ МАРТИНОВИМ

14 жовтня відбулося прощання з жителем Совіньйону Миколою Мартиновим. Микола Сергійович був відомою та поважною в Таїровській громаді людиною.

У віці 36 років Миколу Мартинова, як досвідченого зв’язківця, який вже працював у атомній енергетиці, перевели на Чорнобильську станцію. А з 20 червня 1986 року, тобто в перші місяці після аварії, він був призначений начальником зв’язку Чорнобильської АЕС.

Робота на аварійній станції вплинула на стан здоров’я чорнобильця, в 50 років у нього стався обширний інфаркт, а потім лікарі виявили онкологію. Незважаючи на це, Микола Сергійович залишався справжним борцем і дуже активною людиною.

Своєї активної позиції не полишав і в суспільному житті Таїровської громади, відстоював інтереси жителів громади з приводу справедливих комунальних тарифів, був у цьому плані принциповою людиною.

А ще зовсім недавно, 26 квітня, в день памʼяті про Чорнобильську катастрофу, спілкувався з таїровськими школярами, розповідаючи їм про цю трагедію, свідком якої став особисто, та про відповідальність людства при роботі з атомом.

Південна Медіа Мережа робила інтерв’ю з Миколою Мартиновим декілька років тому. Ось цей матеріал:

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Миколи Мартинова! Пам’ятаємо та скорбимо!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Підписуйтеся на наші канали:
Telegram | Viber
YouTube | Facebook

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

АКТУАЛЬНЕ